PACA CORBASI
Kasaptan aldığımız paçaları bıçakla temizledikten sonra ocakta
üstlerindeki tüyleri tütsülüyoruz.
Sonra düdüklü tencerede kapağı açık şekilde orta ateşte 1 saat pişiriyoruz.
Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırıyoruz.
Sonra kendi piştiği suya paça etlerini katıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
Pişirme işleminin ortasında çorbaya Terbiyesini katıyoruz.
terbiyesi için
4 kaşık yoğurt,1 yumurta ve 1 kaşık unu çırpıp çorbaya ekliyoruz.
Çorbamız Hazır olunca sirkesini ve sarmısağını arzuya göre servıse hazır
üstlerindeki tüyleri tütsülüyoruz.
Sonra düdüklü tencerede kapağı açık şekilde orta ateşte 1 saat pişiriyoruz.
Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırıyoruz.
Sonra kendi piştiği suya paça etlerini katıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
Pişirme işleminin ortasında çorbaya Terbiyesini katıyoruz.
terbiyesi için
4 kaşık yoğurt,1 yumurta ve 1 kaşık unu çırpıp çorbaya ekliyoruz.
Çorbamız Hazır olunca sirkesini ve sarmısağını arzuya göre servıse hazır
0 yorum:
Yorum Gönder