INCIR RECELI
Malzemeler
- 1 kilogram
yeşil incir - 1 kilogram
toz şeker - 1 adet
limon suyu - 1 adet
çubuk tarçın - 5 adet
karanfil - 2 su bardağı
su
Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp, kabuğunu soyduğunuz incirleri hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan incirleri süzün ve tek tek sıkarak acı suyunu çıkarın.
- Acı suyunu çıkardığınız incirleri tencereye dizin. Karanfilleri ve çubuk tarçını incirlerin arasına yerleştirin.
- Toz şekeri ekleyin ve incirlerin suyunu bırakması için oda sıcaklığında ağzı kapalı bir tencerede 4 saat kadar bekletin.
- Toz şeker ile bekleyen ve suyunu salan incirlere 2 su bardağı suyu azar azar ekledikten sonra kısık ateşte, incirlerin dağılmaması için fazla karıştırmadan pişirin.
- Kaynayan reçelin kıvamını aralarda kontrol ederek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
- Limon suyunu ekleyin, pişirme işlemini 10 dakika daha devam ettirdikten sonra reçeli ocaktan alın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz ılınan reçeli kavanozlara doldurun, tamamen soğuduktan sonra kapaklarını kapatarak muhafaza edin.
- Afıyet olsun
- https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder